Deze pagina: 3.Inrichting Kweekruimte

3.1 Bepaal de grootte van de kweekruimte
3.2 Verschillende ruimte’s


3.1 Bepaal de grootte van de kweekruimte
De grootte van de kweekruimte is vooral afhankelijk van de hoeveelheid wiet die je wilt produceren en van de oppervlakte waarover je beschikt. De berekening is eenvoudig het gemiddelde verbruik is een tot twee gram marihuana per dag. Dat vraagt 30 tot 60 gram per maand. Een complete bloeiperiode vraagt gemiddeld zestig dagen voor een indica. Dit houdt in dat om de twee maanden een oogst gepland kan worden. Als de verbruiker 60 gram per maand wil produceren, heeft hij/zij oogsten van 120 gram nodig. Een amateur-kweker die geen grote fouten maakt tijdens de bloeiperiode, mag op een oppervlakte van 1 m² 100 á 200 gram opbrengst verwachten onder HPS 400 W-lamp. Een geroutineerde kweker, die het CO²-gehalte in de lucht verhoogt, kan een productie van 400 gram per m² bereiken.De cijfers zijn gemiddelden. Ze zijn afhankelijk van de gecultiveerde variëteit, het gekozen belichtingssysteem, de kweeksoort en het CO²-gehalte in de lucht. De amateur-kweker mag verwachten dat hij/zij bij zijn/haar eerste oogst een halve gram marihuana produceert per gebruikte watt verlichting. De professionals kunnen het dubbele bereiken. De verschillende realiseerbare kweekruimte voor binnenteelt:

Een kast
een kast is de kleinste ruimte om te gebruiken voor een kweek. Door de afmetingen is deze gunstig, je kunt gemakkelijk knutselen met een HPS250 W-lamp en de kast kan worden gecamoufleerd. Een kast van 1x0,5x2 m volstaat voor de productie.

Een inbouwkast
een tweede mogelijkheid is een opbergruimte of een wandkast. De afmetingen van dit type zijn:
1x1x2,5m voor 400 of 600 W HPS
1x2x2,5m voor 2 x 400 of 600 W HPS
2x2x2,5m voor 4 x 400 of 600 W HPS
2x3x2,5m voor 6 x 400 of 600 W HPS
In zulke kweekruimten moet je eraan denken ruimte vrij te houden om te bewegen en te werken. De vermelde oppervlakten zijn cultiveerbare oppervlakten. Neem een zekere speling in acht. Een ruimte van 50 cm rond de planten is voldoende.

Een kamer
Het derde type is de kamer. Dit vermijdt het moeten gebruiken van allerlei verbindingen met afvoerleidingen, want de uitgangs-en ingangsventilatoren kunnen direct op een venster of een andersoortige afvoer worden aangesloten. De kamer kan 3x3x2,5 m zijn voor 6x400 of 600 W HPS voor een mobiel verlichtingssysteem, of een voor 9x400 of 600 W HPS voor een vast systeem.

3.2 Verschillende ruimte’s
Zolder
Het grote probleem is de temperatuur. Vooral op zolders kan het in de zomer tropisch warm worden terwijl het in de winter vooral tijdens de nachtperiode niet warm te stoken valt. Wat dan soms wel eens wil helpen is de dag en de nacht omdraaien.Met de dag en de nacht omdraaien bedoel ik dat als het buiten licht is, is het binnen donker en omgekeerd. Ook kan het schuine dak een probleem zijn, je hebt dan gewoon niet genoeg ruimte om een lamp op te hangen.

Kelder
Een droge niet te koude kelder is waarschijnlijk de meest ideale kweekruimte. Een probleem kan de aan en afvoer van lucht zijn terwijl ook de afvoer van water niet altijd even gemakkelijk is . Daar staat dan tegenover dat je een kelder vrijwel nooit lichtdicht hoeft te maken. Ook zal door de ondergrondse geïsoleerde ligging de temperatuur eenvoudig in de hand te houden zijn. Zet je planten wel op een laag tafeltje omdat de vloer in kelder te koud zal zijn voor de wortels. Ook een dikke plaat kan hiervoor worden gebruikt. Ook zul je misschien eerder problemen met je buren krijgen omdat een tuin nou eenmaal herrie maakt. Lampen brommen, ventilators trillen enzovoorts en dit alles is s’nachts beter te horen dan overdag.

Slaapkamer
Ook hier kan temperatuur een probleem vormen. In de zomer kunnen slaapkamers op het zuiden behoorlijk warm worden ( kijk naar de zonsopgang en zonsondergang). In de winter kunnen slaapkamers op het noorden ’s nachts behoorlijk afkoelen, vooral als dan de lampen uit zijn. Ook hier zou je de tijd omdraaien. Een enorm voordeel van slaapkamers is dat ze meestal mooie rechte wanden en plafonds hebben waar je de boel makkelijk in kunt richten. Een probleem kan soms het raam zijn, dit moet lichtdicht worden afgesloten, en dat kan soms nogal opvallen bij je buren. Hang dan in ieder geval een fleurig gordijntje voor het raam zodat de buurt niet tegen een houten plaat aan zit te kijken. Ramen kunnen worden gebruikt voor de aanvoer van verse lucht. Je zult dan wel een zogenaamd labyrint moeten bouwen zodat er geen licht door je luchtgat komt. Gebruik een raam alleen maar voor de afvoer van lucht als het echt niet anders kan.
Volgende
Vorige
aaaaaaaaaaaaiii