Deze pagina: 12.Begin van de groei (1e en 2e week)

12.Begin van de groei ( 1e en 2e week
Zorg dat je de wietstekjes gaat kopen of bestellen op een betrouwbaar adres, zodra je de stekken binnen krijgt moeten ze onder je lampen. Men vindt dat zulke kleine wietplantjes best met wat minder licht en ruimte tevreden kunnen zijn, dit is een echter een absolute denkfout.

Ook is het zo dat je wiet stekken eerste 2 weken enorm groeien. Ze kunnen daar alle energie voor gebruiken die jij ze kunt geven. Waar je wel rekening moet houden is dat je stekken even aan het natriumlicht moeten wennen. Ze zijn waarschijnlijk onder tl lampen opgekweekt.

Hang de lampen de eerste dag op ongeveer op 1,5 meter hoogte. De volgende dag mogen ze al wat omlaag en op de derde dag weer. Elke dag totdat ze ongeveer 40 a 50 cm boven de planten hangen. De afstand van 40 cm kun je voor de rest van de groei -en bloeiperiode aanhouden. Hijs dus elke keer je lampen iets omhoog als je planten gegroeid zijn, vooral de eerste weken een regelmatige taak.

De groei is de periode waarin ze haar structuur opbouwt door stengels en bladeren te vormen. Daarvoor is een belangrijke hoeveelheid stikstof nodig. Met de eerste reeks bladeren kunnen de zonnestralen opgevangen worden voor het chlorofyl fotosynthese. Na een of twee weken moet de wietplant vijf of zes niveaus bladeren hebben zijtakken beginnen zicht te ontwikkelen.
De belichting in de groeifase van de wietplanten bedraagt 18 uur licht en 6 uur donker ( nacht).
In de groeifase zullen de planten met 18 uur belichting hard groeien. Wiet kweken is begonnen.

Volgende
Vorige
aaaaaaaaaaaaiii